Äiti ja lapsi seikkailemassa Sisumetsän seikkailupuistossa
Sisumetsän seikkailupuiston logo
Sisumetsän seikkailupuisto ja Hiidenlinna

Somerniemeltä löytyvä Sisumetsän Seikkailupuisto sijaitsee ainutlaatuisella paikalla Hiidenlinnan yhteydessä Särkjärven rannalla vain tunnin ajomatkan päässä Helsingistä, samoin Turusta ja Tampereelta. Eritasoiset seikkailuradat kulkevat kauniissa Kalevala-henkisessa ”viidakkomaisessa” koskemattomassa luonnossa ja sisältävät vaijeriliukuja, kiipeilyosioita sekä Tarzan-hypyn! Sisumetsään on tehty hyvin poikkeava jo 2-vuotiaista alkaen soveltuva seikkailurata. Erikoisuutena viiden metrin korkeuteen rakennettu kaikille avoin terassi, jolta pääsee riippusiltoja pitkin näköalapaikoille.

Seikkailupuiston sisäänpääsymaksu oikeuttaa myös pääsyn alueen muihin nähtävyyksiin. Hiidenlinna on ainoa 1900-luvulla Suomessa rakennettu kivilinna ja paikallisen taiteilijan elämäntyö sekä todellinen käsityön taidonnäyte . Linnassa toimii kahvio ja B-oikeuksin varustettu aurinkoterassi. Linnassa on nähtävillä myös vaihtuvia taidenäyttelyjä.

Pihapiiristä löytyvässä Ski-museossa on ainoana Suomessa mittava katsaus laskettelun ja alppihiihdon historiikkiin; välineitä, historiaa, lehtileikkeitä yms. Esillä myös ensi kertaa Kalle Palander legendaarinen MM-kulta Vail-99 ja voittosukset sekä Kitzin voitto 2003 sukset ja palkinnot.

Perheen pienimmät voivat tutustua Hiidenpolkuun jonka varrelta löytyvät Lestijärveläisen taiteilija Åke Utterin tekemät ainutlaatuiset peikkohahmot. Polun lähistöllä on myös Hiidenlinna-pomppulinna. 

Hiidenlinna ja Sisumetsän Seikkailupuisto ovat varattavissa myös yksityiskäyttöön.

Kuvia puistosta

  • Sisumetsän seikkailupuiston maisemaa
  • Sisumetsän seikkailupuisto

Seikkailu­puiston tiedot

Nimi
Sisumetsän seikkailupuisto
Osoite
Hiidenharjuntie 61
31470
  • Somerniemi
Yhteystiedot
+358 600 418 704
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
www.hiidenlinna.com
Ratojen määrä
7
Tehtävien määrä
55
avattu
2015
Rakentaja
Uno Parks
Turvajärjestelmä
  • jatkuvavarmisteinen